Articles

..

 

Ο ΑΕΛίστας είναι από πάντα ένας οπαδός δημιουργικός και πρωτοπόρος. Είναι αυτός που έφερε τον οπαδισμό στη Κύπρο, αυτός που τον διατηρεί, αυτός που τον ανανεώνει.. Είναι ο κανόνας και όχι η εξαιρεση.Έτσι με βάση αυτό το κανόνα γεννήθηκε από το μυαλό μας και έγινε πράξη το πρώτο οπαδικό συγκρότημα στη Κύπρο, η ζΑΕΛιζόμενη ρεμπέτικη κομπανία ή καλύτερα η αγαπημένη Ζ.Ρ.Κ όλων των λεόντων, οι οποίοι γεμίζουν ασφυχτικά όλες τις αίθουσες που εμφανίζεται ώστε να ζΑΕΛιστούν με τις μοναδικές, αυθεντικές ΑΕΛομελωδίες της.

Όμως ας στρέψουμε το χρόνο μερικά χρόνια πίσω ώστε να δούμε πως ξεκίνησαν όλα. Ήταν το 2006 όταν μια παρέα λεόντων με καλλιτεχνική φλέβα αρχίζει να μελοποιεί διάφορα συνθήματα της ΘΥΡΑ3 και να τα τραγουδά με συνοδεία μουσικών οργάνων σε διάφορες οπαδικές ΑΕΛίστικες συγκεντρώσεις και εκδρομές.Η συγκεκριμένη παρέα δεν είχε τότε κάποιο όνομα ούτε ήταν κάτι επίσημο αν και όλα τα παιδιά ήταν ενεργά μέλη του συνδέσμου. Αυτό το γεγονός ενθουσίασε την ηγεσία του ΣΥΦΑΕΛ που έβλεπε σε αυτά τα παιδιά κάτι νέο που θα έδινε ένα άλλο αέρα στο οπαδικό κυπριακό χώρο. Έτσι μερικά χρόνια αργότερα αποφασίστηκε σε συνεργασία με το ΣΥΦΑΕΛ η δημιουργία επίσημου οπαδικού συγκροτήματος που θα διασκέδαζε αφιλοκερδώς όλους τους λέοντες όλων των ηλικιών.Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η ζΑΕΛιζόμενη ρεμπέτικη κομπανία Ζ.Ρ.Κ.

Πρώτο έργο του νεοσύστατου συγκροτήματος με την βοήθεια της μυστικής χορωδίας λεόντων ήταν η ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου cd με ΑΕΛοτράγουδα,τα οποία στην ουσία ήταν μελοποιημένα συνθήματα άλλα με αποκλειστικά δική μας μουσική και άλλα με βάση άλλων γνωστόν τραγουδιών. Το cd αφιερώθηκε σε όλους τους φυλακισμένους ΑΕΛίστες. Η παρουσίαση του cd έγινε το Μάιο του 2011 στο οίκημα του ΣΥΦΑΕΛ στον Εναέριο όπου η Ζ.Ρ.Κ έκανε τη πρώτη της εμφάνιση μπροστά στο κοινό της, το οποίο κατέκλυσε τη σπηλιά και τους γύρω δρόμους ώστε να απολαύσει τις πρώτες οπαδικές ΑΕΛομελωδίες σε μια βραδιά ΑΕΛίστικου Πολιτισμού.Το cd έγινε ανάρπαστο και όλα τα έσοδα πήγαν για ενίσχυση των δικών μας παιδιών που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στη φυλακή.

Μερικούς μήνες αργότερα ακολούθησαν και άλλες live εμφανίσεις στη σπηλιά που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, πολλά ταλέντα έκαναν την παρουσία τους σαν γκέστ στάρ στα μοναδικά ΑΕΛοκαραόκε που συμμετέχει όλη η ΘΥΡΑ 3. Ξεχωριστές στιγμές όμως αποτελούν οι live εμφανίσεις στο Kingston Rock Bar το Δεκέμβρη του 2011 για το χριστουγεννιάτικο πάρτι του ΣΥΦΑΕΛ καθώς και η υπαίθρια εμφάνιση το Μάρτη του 2012 έξω από το δασάκι της άχνας κατά τη διάρκεια του camping του ΣΥΦΑΕΛ.Τέλος στον Αελιστικο Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε και το δεύτερο cd με τίτλο " live ΑΕΛοτράγουδα στο Kingston" το οποιο πωλειται στο οικημα μας..

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι η Ζ.Ρ.Κ υπόσχετε ακόμη περισσότερες εμφανίσεις στο μέλλον αποκλειστικά για όλους τους ακροΑΕΛίστες, επίσης όσοι νομίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο φωνή,μουσικά όργανα ας κοπιάσουν...και η μπαντα μεγαλωνει!

 

Ζ.Ρ.Κ ΞΑΝΑΚΑΜΕ ΜΑΣ ΤΤΑΑΠΠΑΑ

FACEBOOK

TWITTER

CONTACT US

  • ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Εναερίου - Τζόν Κένεντυ 4Γ
  • ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Ζακακίου -
  • Ηλ.Ταχυδρομείο - admin-syfael.com
  • Ιστοσελίδα - www.syfael.com