log in

Shopping Cart

ΣΥ.Φ.ΑΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1999 όταν ανυπόταχτοι ΑΕΛΙΣΤΕΣ θέλησαν να συσπειρωθούν και να οργανωθούν σε μια ξένη χώρα μακριά απο την αγαπημένη τους ομάδα, είναι ίσως ο πιο δραστήριος σύνδεσμος φιλάθλων εκτός Κύπρου μετρώντας τουλάχιστον 10 παρουσίες σε διάφορα γήπεδα της ευρώπης.

 Απο τον Μάρτιο του 2007 ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε οίκημα στα λαδάδικα και λειτουργεί αυτόνομα κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά απο 2 χρόνια παρουσίας στα Λαδάδικα ο σύνδεσμος μας μετακομίζει στο κέντρο της πόλης όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα.

 Με περίπου 100 μέλη, ώς επι το πλείστο φοιτητές και έχοντας σαν στόχο την εγγραφή άλλων τόσων, ο σύνδεσμος μας διατηρεί άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τον κεντρικό σύνδεσμο στη Λεμεσό. Μόνος σκοπός δεν είναι άλλος απο την απανταχού υποστήριξη της ιδέας που λέγεται Α.Ε.Λ !!!

 

Εκδρομές ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης

 • Το 2000 βρέθηκε στην Σόφια ενάντια στην Λέφσκι Σόφιας για το ευρωπαικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας αντρών. 
 • Το 2001 στην Ουγγαρία με την Φερεσβάρος για το κύπελλο ουέφα (1000 ΑΕΛΙΣΤΕΣ απέναντι σε 10000 αγριεμένους στην πλειοψηφεία skindhead-νεοναζί αλλά ευτυχώς χωρίς έκτροπα). 
 • Το 2002 στα Σκόπια και στο κακόφημο χωριό Γκόστιβαρ ώπου νικήσαμε με 20 πόντους διαφορά την τοπική ομάδα και στο τέλος της χρονιάς κατακτήσαμε το ευρωπαικό κύπελλο. 
 • Το 2003 Online Blackjack στην Αθήνα με το περιστέρι (παρολίγον επεισόδια-λέγαμε τον ύμνο της ΑΕΛ και το θεώρησαν βεβήλωση του Εθνικού Ύμνου). 
 • Το 2004 στο ιβανόφιο στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή (παρολίγον επεισόδια, ήθελαν να μας πάρουν το πανό αλλά άδικος ο κόπος τους). 
 • Το 2005 στην πύλαια με τον ΠΑΟΚ με προσυγκέντρωση στην καμάρα και πορεία προς το γήπεδο και την πανάξια νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και τους παοκτσήδες να μας χειροκροτούν στο τέλος του αγώνα. 
 • Το 2006 στο παγωμένο Άμστερνταμ με τους ολλανδούς να τρίβουν τα μάτια τους και να παραδέχοντα ότι τέτοιους οπαδούς δεν είδαν ξανά. 
 • Το 2007 στο Ρούσε Βουλγαρίας για το ευρωπαικό μπάσκετ γυναικών που πήραμε πανάξια την πρόκριση και ενώ η κατάσταση ήταν εχθρική και η αστυνομία προκλητική στο τέλος κάναμε τους οπαδούς του ρούσε να μας προσκυνούν και να θέλουν να αλλάξουμε κασκόλ!! 
 • Και τελειωμό δεν έχουμε προσθέστε και το ιστορικό ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη ενάντιο στην γαλατασαράι(πάλι μπάσκετ γυναικών)που ήταν ένα κτύπημα στον ρατσισμό και την προκατάληψη που μας επίβαλλα στα σχολεία και στην κυπριακή κοινωνία. Παρόλο που χάσαμε παραδώσαμε μαθήματα κερκίδας στους οπαδούς της γαλατασαράι. Στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα ανταλλάξαμε κασκόλ απομωνόνοντας τους λίγους γκρίζους λύκους που ήρθαν να κάνουν τα δικά τους. 
 • Το 2008 στην Λάρισσα μια δυναμική παρουσία 100 τρελλών ΑΕΛΙΣΤΩΝ απο όλα τα μήκη της Ελλάδας, ήταν ένα δείγμα για το τι θα ακολουθούσε σε περιπτωση που θα παίζαμε στην Α1. 
 • 2009 και η ιστορία συνεχίζετε στην Ιταλία όπου η γυναικεία καλαθοσφαιρική μας ομάδα αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα της πόλης Ταράντο, 2 λεωφορεία με τρελλαμένους ΑΕΛΙΣΤΕΣ ξεκινούν απο την Θεσσαλονίκη για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και απο εκεί με πλοίο για Ιταλία. Την τρέλλα μας την μάθανε και στην Ιταλία!! την επόμενη μέρα του παιχνιδιού τοπική εφημερίδα κάνει αναφορά για την παρουσία των ΑΕΛΙΣΤΩΝ στο γήπεδο (φώτο εφημερίδας πάνω)!!

Twitter

SY.F.AEL Official

SY.F.AEL Shop

Log in or create an account